Ενδυναμώνεται η συνεργασία των Χρηματιστηρίων Αιγύπτου και Κύπρου, με την πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων τους στη Λευκωσία


Η εξεύρεση τρόπων διεύρυνσης της συνεργασίας και ενδυνάμωσης των δεσμών που ήδη υπάρχουν μεταξύ των Χρηματιστηρίων Κύπρου και Αιγύπτου συζητήθηκαν στη συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του ΧΑΚ Νώντα Μεταξά και του Προέδρου του Χρηματιστηρίου της Αιγύπτου Mohamed Omran, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία του κυπριακού Χρηματιστηρίου στη Λευκωσία, στις 22 Ιανουαρίου.

 

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, δόθηκε έμφαση στις ομοιότητες που χαρακτηρίζουν τις δύο αγορές, ως επίσης και στην ιστορική και γεωγραφική εγγύτητα των δύο χωρών. Ταυτόχρονα τονίστηκε η στενή συνεργασία που οι δύο Οργανισμοί διατηρούν σε διεθνές επίπεδο, μέσω των διεθνών Ομοσπονδιών/Οργανισμών στα οποία συμμετέχουν.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι “οι εκπρόσωποι των δύο Χρηματιστηρίων συμφώνησαν όπως εντείνουν τις προσπάθειες τους για συνεργασία με πιο πρακτικό τρόπο και να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους, κάτι το οποίο αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα προς αμοιβαίο όφελος”.

Τα δύο Χρηματιστήρια διατηρούν άριστη συνεργασία η οποία βασίζεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας – Συναντίληψης το οποίο είχε υπογραφεί το 2008 και καλύπτει διάφορες πτυχές, στις οποίες περιλαμβάνονται συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανταλλαγή πληροφοριών καθώς επίσης και αριθμό άλλων σημαντικών θεμάτων σε σχέση με τις ρυθμιζόμενες αγορές.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Banner to display

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

No Banner to display

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Widget

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display