Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παν. Μίχαλου στο Γιοχάνεσμπουργκ


Σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Παναγιώτη Μίχαλου, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, από 18 έως 19 Νοεμβρίου 2013.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μίχαλου, συμφωνήθηκαν οι κοινές ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αύξηση των εκατέρωθεν επενδύσεων και του όγκου εμπορίου. Σε ημερίδα του επιχειρηματικού συνδέσμου Hellenic – Italian – Portuguese Alliance που συνενώνει ηχηρά ονόματα της νοτιοαφρικανικής οικονομίας, ο κ. Μίχαλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μέσα σε 2 μόνο χρόνια, η Ελλάδα αναρριχήθηκε 23 θέσεις στην κλίμακα μέτρησης επενδυτικού περιβάλλοντος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η ανάταση της Ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει. Προσδοκούμε σε μία στενή συμπόρευση επενδυτικής και οικονομικής ανάπτυξης με τους εταίρους μας».

 

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με την Υπουργό Εξωτερικών κα Maite Mashabane, τον Υπουργό Δημοσίων Επιχειρήσεων κ. Malusi Gigaba και την Υφυπουργό Υγείας Δρ. Gwen Ramogkopa.

 

Οι συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα ΔΟΣ με την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία της μεγαλύτερης οικονομίας της Αφρικανικής Ηπείρου οδήγησαν στην από κοινού συμφωνία για την δημιουργία, για πρώτη φορά, ενός μόνιμου ετήσιου επιχειρηματικού φόρουμ μεταξύ των δύο χωρών το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί από Ελληνική επιχειρηματική αποστολή το πρώτο τρίμηνο του 2014.

 

 

Στην συνάντησή του με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Malusi Gigaba, ο κ. Μίχαλος έθεσε το θέμα της απ” ευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας – Γιοχάνεσμπουργκ που αναμένεται να εξυπηρετήσει περίπου 50.000 ομογενείς που ζουν στην Νότια Αφρική, εκ των οποίων 15.000 από την Κύπρο.

 

 

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του ΓΓ ΔΟΣ συζητήθηκε, αναλυτικά, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας, ενώ η νοτιοαφρικανική πλευρά έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πιθανές επενδύσεις στον τομέα της ναυτιλίας και των λιμανιών.

 

Τέλος, ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Black Business Council κ. Sandile Zungu, με τις ηγεσίες της εβραϊκής επενδυτικής Τράπεζας Invstec, της επενδυτικής Τράπεζας Rand Bank καθώς και με τον Πρόεδρο του Jewish Board of Deputies της Νότιας Αφρικής.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Banner to display

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

No Banner to display

Αρχείο Ειδήσεων

Αυγούστου 2020
M T W T F S S
« Oct    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Widget

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display