Σαρμ Ελ Σέιχ: Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης πρότεινε να φιλοξενήσει η Κύπρος συνέδριο της Αραβικής Συμμαχίας


Η Κύπρος είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει ένα έκτακτο πολιτικό και οικονομικό συνέδριο, στο οποίο όλες οι χώρες της Αραβικής Συμμαχίας θα μπορούν να συμμετάσχουν ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στο Διεθνές Συνέδριο για την Οικονομική Ανάπτυξη της Αιγύπτου, στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

 

Στόχος του συνεδρίου θα είναι η διερεύνηση τρόπων για περαιτέρω εμβάθυνση των πολιτικών, οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Ε.Ε. και των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου.

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, επίσης, μεταξύ άλλων: «Το Συνέδριο αυτό λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για τη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου, αφού βρίσκει τη χώρα να εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Μια εποχή που σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής αστάθειας και την απαρχή μιας μακροπρόθεσμης διαδικασίας για να φτάσει η χώρα στην προοπτική πλήρους ανάπτυξης της».

 

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι γεωγραφικά η Κύπρος έχει το προνόμιο να είναι στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Έχει επίσης, πρόσθεσε, το προνόμιο να είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο νοτιο-ανατολικότερο άκρο της.

 

«Το όραμα μας για προώθηση αυτής της συνεργασίας ανατολής – δύσης άρχισε ήδη να καρποφορεί με τη μορφή του πλαισίου τριμερούς συνεργασίας που έχουμε εγκαθιδρύσει ανάμεσα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο» τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Banner to display

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

No Banner to display

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2020
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Widget

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display