Το «Eπιχειρείν στον Αραβικό κόσμο», όπως παρουσιάστηκε από την πετυχημένη εκδήλωση του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου, στις 22 Μαρτίου, στην Αθήνα


 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Αναπτύξεως με θέμα “Doing Business in the Arab World” την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, στο Divani Caravel Hotel Αθηνών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Άραβες Πρέσβεις, Έλληνες αξιωματούχοι και εκπρόσωποι εμπορικών οργανισμών, περισσότεροι από 50 Άραβες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και Διευθύνοντες Συμβούλους από επτά χώρες (Αίγυπτο, Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανο, Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Παλαιστίνη) και περισσότεροι από 190 Έλληνες επιχειρηματίες εκπροσωπώντας περίπου 135 Ελληνικές εταιρείες σε ποικίλους τομείς.

 

 

 

 

 

Η εναρκτήρια ομιλία δόθηκε από τον κ. Rashad Mabger, Γενικό Γραμματέα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου και ακολούθησαν ομιλίες του κ. Χάρη Γερονικόλα, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, και του κ. Marwan Emile Toubassi, Πρύτανη του Συμβουλίου Αράβων Πρεσβευτών και Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Dr. Saleh Jallad ο οποίος εκπροσώπησε τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας CCC κ. Tawfic S. Khoury, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος,  ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στις δυνατότητες επενδύσεων και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αραβικού Κόσμου.

 

 

 

 

 

Στην πρώτη συνεδρία θίχτηκαν ζητήματα Κουλτούρας των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας στον Αραβικό Κόσμο. Ο Οικονομικός Σύμβουλος της εταιρείας CCC, ως συντονιστής, προλόγισε τους Πρέσβεις της Αλγερίας και της Αιγύπτου στην Ελλάδα, οι οποίοι άγγιξαν πτυχές του επιχειρείν στις χώρες τους και τις ευκαιρίες που προσφέρουν ως δύο από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Εν συνεχεία, εκπρόσωποι από τις δύο παλαιότερες εταιρείες-μέλη του Επιμελητηρίου, την CCC. και την Αρχιρόδον, διηγήθηκαν ιστορίες από τις επιτυχίες και την επιχειρηματικότητά τους στον Αραβικό Κόσμο.

 

 

 

 

 

Η δεύτερη συνεδρία, με συντονιστή τον Εκτελεστικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Εξωτερικού της εταιρείας TERNA, ξεκίνησε με την παρουσίαση της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου του Ajman των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ως ένα από τα πιο ελκυστικά κομβικά σημεία για ίδρυση επιχείρησης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ακολούθως, τέσσερις Έλληνες Σύμβουλοι Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών διαπιστευμένων στην Αίγυπτο, το Ιράκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία (καλύπτοντας το Ομάν και την Υεμένη) επικοινώνησαν στους συμμετέχοντες την μοναδική εμπειρία τους σχετικά με επιχειρηματικές πρακτικές και διαδικασίες στον Αραβικό Κόσμο, βασισμένοι στα χρόνια διαμονής τους στις προαναφερθείσες χώρες.

 

 

 

 

 

Μετά το πέρας των συνεδριών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις Β2Β μεταξύ Ελλήνων και Αράβων επιχειρηματιών, ενώ για πρώτη φορά, ομάδα αρχιμηχανικών ποικίλων ειδικοτήτων της εταιρείας CCC συναντήθηκαν με ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς των κατασκευών και των δομικών υλικών, με σκοπό την προεπιλογή τους για έργα της CCC παγκοσμίως.

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι Έλληνες Εμπορικοί Ακόλουθοι συναντήθηκαν με ενδιαφερόμενες Ελληνικές εταιρείες ούτως ώστε να παράσχουν χρήσιμες πληροφορίες για τις χώρες που αντιπροσώπευαν. Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο εξέφρασε μάλιστα την ευγνωμοσύνη του στο Υπουργείο Εξωτερικών και τις Ελληνικές Πρεσβείες για την πολύτιμη και συνεχή υποστήριξή τους.

 

 

 

 

 

Η ΟΜΙΛΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΟΕΥ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΑΝΔΡΕΟΥ

 

 

 

 

 

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση της σημερινής εικόνας της Αιγύπτου, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Καϊρου Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ κ. Α. Μακρανδρέου προέβαλε τις ενδιαφέρουσες προοπτικές διμερούς συνεργασίας που αναδύονται τόσο στον εμπορικό όσο και στον ευρύτερο επενδυτικό τομέα ενώ, παράλληλα, ενημέρωσε τους ενδιαφερομένους για τις υφιστάμενες ιδιαιτερότητες και τα σημεία που χρήζουν προσοχής για την ευόδωση της επιχειρηματικής προσπάθειάς τους.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Banner to display

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

No Banner to display

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2020
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Widget

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display