ΑΘΗΝΑ: Κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή, η συμφωνία για τουριστική συνεργασία Ελλάδας- Κουβέιτ


 

 

 

 

 

Ψηφίστηκε στις 7 Μαρτίου, με ευρεία πλειοψηφία από την  Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας: «Κύρωση της Συμφωνίας για τη συνεργασία τον τομέα του τουρισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ.»

 

 

 

 

Η συμφωνία είχε υπογραφεί  μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ στις 12 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα.

 

 

 

 

Η εν λόγω κύρωση είναι αποτέλεσμα της κοινής επιθυμίας των δύο χωρών για την ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων µέσω της ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

 

 

 

 

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της στη Βουλή τόνισε ότι οι τουριστικές αγορές της Μέσης Ανατολής αποτελούν προτεραιότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής στο πλαίσιο του ανοίγματος νέων και δυναμικών ξένων αγορών που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο στοχευμένα και μεθοδικά από το 2015.

 

 

 

 

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στις σημαντικές δυνατότητες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων από το Κουβέιτ και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ήδη το 2016, σε συνέχεια των συντονισμένων προσπαθειών, υπήρξε διψήφια αύξηση από τις αγορές αυτές.

 

 

 

 

«Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των διμερών τουριστικών σχέσεων, και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ενθαρρύνουμε τον ιδιωτικό τομέα να προχωρήσει σε νέες επωφελείς συνεργασίες» επισήμανε η κα Κουντουρά.

 

 

 

 

Ειδικότερα, με την συμφωνία  προβλέπεται η επιδίωξη και η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα τουρισμού και συγκεκριμένα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, προβλέπεται η σύγκληση Μεικτής Επιτροπής που θα επιβλέπει την πρόοδο και υλοποίηση των παραπάνω δράσεων.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Banner to display

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

No Banner to display

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2020
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Widget

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display