Ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ στο Ελληνο-Λιβανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που διεξήχθη στη Βηρυτό στις 19 Σεπτεμβρίου


 

 

 

Στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών του Ελληνο-Λιβανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε στην Βηρυτό, με σύμπραξη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, της εκεί Ελληνικής Πρεσβείας και του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Αγροτικού Επιμελητηρίου του Λιβάνου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουΐκ, σημείωσε τα ακόλουθα:

 

 

«Μετά από επτά χρόνια οικονομικών αναπροσαρμογών και μεταρρυθμίσεων, που είναι γεγονός ότι είχαν μεγάλο κόστος στις κοινωνικές και επιχειρηματικές δομές της πατρίδας μου, η Ελληνική οικονομία μπήκε πλέον σε μια νέα πορεία. Σε νέα εποχή.

 

 

Πορεία, η οποία εκτός από τους θετικούς δείκτες που αναγνωρίζουν όλοι οι παράγοντες της διεθνούς αγοράς, εκπέμπει πλέον εμπιστοσύνη που βοηθά στην ανάκαμψη μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα θεαματική πτώση του δείκτη της ανεργίας.

 

 

Απευθυνόμενος στους επενδυτές του Λιβάνου, σάς προσκαλώ εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, στα πλαίσια αυτής της σημαντικής επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών με την πρεσβεία μας στη Βηρυτό, να έρθετε στην Ελλάδα για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε προσοδοφόρους τομείς, όπως είναι ο κατασκευαστικός, ο τουριστικός, ο αγροτικός, ο ναυτιλιακός κλπ».

 

 

Απευθυνόμενος στους Λιβανέζους και Έλληνες επιχειρηματίες, στον Πρόεδρο των Επιμελητηρίων του Λιβάνου, Mohamed Choucair, και στον Πρόεδρο του Λιβανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Gabi Tamer, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουΐκ υπογράμμισε:

 

 

 

 

Επίσης, ο κ. Κουΐκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ελληνικό νόμο Σταθάκη, που προστατεύει την κάθε επένδυση από την ώρα έναρξής της στην Ελλάδα, από την όποια δυσμενή φορολογική μεταβολή, προσφέροντας ασφάλεια στην επένδυση και θεραπεύοντας ένα από τα βασικά μειονεκτήματα δεκαετιών της ελληνικής οικονομίας ως προς την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

 

 

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών προλόγισε στο επιχειρηματικό φόρουμ ο Έλληνας Πρέσβης στη Βηρυτό, Θεόδωρος Πασσάς, αναφερόμενος ταυτόχρονα και στη συμβολή, στην επιχειρηματική προσέγγιση των δύο χωρών, της ελληνικής ομογένειας στο Λίβανο, σημαντικό μέρος της οποίας επιδίδεται σε αξιόλογες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 

 

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα, είναι ο πέμπτος σε μέγεθος προμηθευτής του Λιβάνου, σε ένα εμπορικό ισοζύγιο που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης προς όφελος και των δύο χωρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Banner to display

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

No Banner to display

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2020
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Widget

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display