Τουριστικό άνοιγμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιχειρεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σύνδεση Ντουμπάι – Θεσσαλονίκης


Εντείνονται οι προσπάθειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που διεκδικεί πλέον για πρώτη φορά ένα κομμάτι του εξερχόμενου τουρισμού, για διακοπές πολυτελείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μάλιστα, η διοίκηση της Περιφέρειας έκανε ήδη το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με την παρθενική συμμετοχή της στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow στο Ντουμπάι, όπου συμμετείχε με στόχο να κάνει την περιοχή «ορατή» στους τουρίστες υψηλού εισοδήματος από τα εμιράτα, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

 

Το προϊόν της περιοχής παρουσίασε στους μεγαλύτερους τουριστικούς φορείς και δημοσιογράφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας η επιλογή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ως περιοχής – στόχου στο φετινό τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίχτηκε στη δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς, αλλά και στη διάθεση που έχουν εκφράσει οι τουριστικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας να προσεγγίσουν ευρύτερα την αγορά της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

 

«Παρουσίασα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και […] τις υψηλών προδιαγραφών τουριστικές υπηρεσίες που παρέχουμε […] Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποτελούν για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μια παρθένα αγορά, στην οποία η διοίκησή μας επιλέγει συνειδητά να επενδύσει για πρώτη φορά. Με την παρουσία μας στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow διερευνήσαμε αυτή τη δυνατότητα, καθώς θεωρούμε ότι η περιοχή μας διαθέτει τις υποδομές και την ποιότητα των υπηρεσιών για να διεκδικήσει με αξιώσεις τουριστικό μερίδιο», τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.

 

 

 

tzitzikostas emirata 02

 

 

 

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Emirates Airlines, Σεΐχη Majid Al Mualla, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάι και τον δεύτερο αντιπρόεδρο, αρμόδιο για την περιοχή της Ευρώπη, Thierry Aucoc.

 

Μάλιστα, ο κ.Τζιτζικώστας συζήτησε μαζί τους τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας, ώστε η διοίκηση της εταιρίας να εξετάσει την πιθανότητα σύνδεσης του Ντουμπάι με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αποστολή τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων του Ντουμπάι στην Κεντρική Μακεδονία, το επόμενο διάστημα.

 

Στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow, συμμετείχαν 71 tour operators και τουριστικοί πράκτορες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και 17 εκπρόσωποι των κορυφαίων τουριστικών και πολιτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της περιοχής. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 142 επιχειρηματικές συναντήσεις.

 

 

 

????????

 

 

 

 

Πηγή: newsonly.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Banner to display

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

No Banner to display

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2019
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Widget

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display