Μνημόνιο συναντίληψης για την τεχνική μελέτη εξαγωγής και πώλησης κυπριακού αερίου υπέγραψαν Αίγυπτος και Κύπρος στο Σαρμ ελ Σέιχ


Μνημόνιο συναντίληψης με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (Egyptian Natural Gas Holding Company – EGAS) για την τεχνική μελέτη εξαγωγής και πώλησης κυπριακού αερίου προς το Κάιρο, υπέγραψε η Εταιρία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), στο Σαρμ Ελ Σέιχ στο πλαίσιο της πρόσφατης Αιγυπτιακής Οικονομικής Συνόδου.

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΚ, το μνημόνιο μεταξύ άλλων θα διευκολύνει τη συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Αφροδίτη», στο Τεμάχιο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές αερίου που υπάρχουν στην Αίγυπτο προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών.

 

 

Ειδικότερα, με την υπογραφή του μνημονίου, η EGAS και η ΕΥΚ αναλαμβάνουν να εξετάσουν τις τεχνικές λύσεις για τη μεταφορά φυσικού αερίου, μέσω απευθείας θαλάσσιου αγωγού από το κοίτασμα «Αφροδίτη» προς την Αίγυπτο.

 

 

Το έργο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τις εταιρείες που εμπλέκονται στις υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων και στις δραστηριότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου.

 

 

«Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ευημερία της Αιγύπτου και παράλληλα να προωθήσει την εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αεριού καθώς και την ενθάρρυνση δραστηριοτήτων για περαιτέρω εξερεύνηση και ανάπτυξη στην Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

Στη φωτογραφία, η Προέδρος της Εταιρίας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ) Καθηγήτρια Τούλα Ονουφρίου, που εκπροσώπησε την ΕΥΚ στην τελετή υπογραφής μνηνονίου συναντίληψης με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (Egyptian Natural Gas Holding Company – EGAS) για την τεχνική μελέτη εξαγωγής και πώλησης του Κυπριακού αερίου προς την Αίγυπτο. Η τελετή υπογραφής έγινε στο Sharm El Sheikh στην Αίγυπτο στα πλαίσια τους Αιγυπτιακής Οικονομικής Συνόδου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Banner to display

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

No Banner to display

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2020
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Widget

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display

No Banner to display